Kontaktiraj nas
TELEFON: + 86-574-62735995
E-mail: sales@syil.com.cn
Adresa: # 20 GaoFan Road, Xiaodong Industrijska zona, Yuyao City, Zhejiang, Kina.
Dom > Novosti > Sadržaj
Održavanje Control System Numerical
May 11, 2017

(1) striktno poštovanje operativnih procedura i sistema redovnog održavanja

operatori CNC opremu strogo pridržavaju operativnih procedura i sistema redovnog održavanja, operatora tehnički kvalitet pro i kontra je važan faktor koji utiče na učestalost kvara. Kada je mašina ne uspije, operator treba obratiti pažnju kako bi na scenu, i osoblje za održavanje da istinito objasni situaciju prije i nakon neuspjeha da se olakša analiza, dijagnoza od razloga za neuspjeh, i odmah isključiti.

(2) kako bi se sprečilo prašine prljavštine u uređaj interne kontrole

U vazduhu mašine trgovina, obično postoje uljne magle, prašine i čak metalnog praha. Jednom kada padnu na štampanoj ploči ili elektronički uređaj u CNC sistemu, to je lako izazvati otpornost izolacije između komponenti da padne, pa čak i izazvati komponente i plocu da se oštetiti nekih korisnika u ljeto kako bi se CNC sistem može biti preopterećen dugogodišnjem radu, da otvori ormar vrata CNC za zagrijavanje, ovo je vrlo nepoželjan način, što će na kraju dovesti do ubrzanog oštećenja CNC sistem, treba da pokuša da smanji otvoren CNC kabineta i jak električni vrata.

(3) za sprečavanje sistem pregrijavanje treba provjeriti upravljačkog ormara ventilator za hlađenje radi ispravno. Svakih šest mjeseci ili kvartalno ček jednom filter kanal blokiran, ako se sakupljanje prašine na filter previše, ne pravovremeno čišćenje, uzrokovat će temperatura unutar CNC kabinet je previsoka.

(4) redovne kontrole i zamjena akumulatore General CNC sistem u CMOS RAM memorije uređaja sa punjivim kolo održavanje baterija kako bi se osiguralo da se sistem nije pod naponom u sadržaj svoje memorije. U principu, čak i ako to još nije propao, to treba mijenjati jednom godišnje kako bi se osiguralo da sistem radi ispravno. Zamjena baterije bi trebao biti u stanju CNC sistema napajanja za sprečavanje zamjene RAM-a kada je informacija izgubljen.